Blue Hors Magnesium

239,00 kr.

1 på lager

Varenummer (SKU): 5706711405220 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Information om produktet

Magnesium til heste – et must for hestens nerver og muskler

Blue Hors Magnesium til heste i pulverform indeholder magnesium og fosfor med høj biologisk tilgængelighed, hvilket betyder at næringsstofferne kommer i en form, der kan absorberes og udnyttes effektivt af hestens krop. Magnesium og fosfor er to vigtige mineraler der arbejder sammen for at støtte en sund knogle- og muskelvækst samt energimetabolismen hos hesten. Blue Hors magnesium er uden tilsat sukker.

Den rette tildeling af magnesium er vigtig for alle heste, og bør gives stor opmærksomhed ved foderplanlægningen. Græs/hø er sædvanligvis en god magnesiumkilde, men ved fodring med græs/hø med lavt magnesiumindhold, eller ved lav andel af græs/hø i foderplanen kan tilskud anbefales. Normalt falder magnesiumindholdet i græsset om vinteren og i det tidlige forår – dertil har forårsgræs et højt indhold af kalium, som hæmmer optagelsen af magnesium.

 

Magnesiummangel

Magnesium er vigtigt for hestens muskel- og nervesystemfunktion, knoglestyrke og metabolisme, hvorfor magnesiummangel kan manifestere sig på forskellige måder og påvirke hestens adfærd i to følgende modpoler:

Træthed og nedsat ydeevne:

Magnesium er afgørende for energimetabolismen (evnen til at omsætte næringsstoffer til energi), hvorfor magnesiummangel kan resultere i nedsat energi niveau, muskelspændinger og træthed hos hesten.

 

Øget nervøsitet og ophidselse

Magnesium er også involveret i reguleringen af nervesystemet, hvorfor mangel på magnesium kan forstyrre denne balance og resultere i øget nervøsitet, irritabilitet og ophidselse hos hesten, som kan have svært ved at slappe af eller fokusere.

 

Anvendelse

Magnesium har i mange år været et anerkendt tilskud til nervøse heste, da magnesium er et essentielt mineral hos hesten.

Magnesium kan anvendes;

  • Når foderets magnesiumindhold er lavt.
  • Til heste på forårsgræs
  • Til heste der af natur har tendens til at være urolig
  • Til sensitive heste/ponyer
  • m.m.

Fodringsvejledning:

Indhold: 1,5 kg. (indeholder måleske)

500 kg.: 10 – 20 g dagligt
350 kg.: 5 – 10 g dagligt
Afstemmes med og iblandes det øvrige foder. Indeholder måleske: 1 mål = 10 g.

Se også Blue Hors’ andre beroligende produkter, som Blue Hors Relax (flydende form) og Blue Hors Relax Amino Gel, som er en mere koncentreret paste med applikator.

Ingredienser

Analytiske bestanddele: 
Magnesium 24.00%
Fosfor 13.50%

Sammensætning: 
100% Magnesium Fosfat

Lille dosering – UDEN tilsat sukker

Yderligere information

Vægt 2 kg